Translate

Monday, December 15, 2014

CHEESE CAULIFLOWER SOUP

Saya copy and paste for reference. original d sini

1@2 cup kubis bunga (dipotong halus)
Olive oil/butter - 2 sudu
Bawang - 1 biji (chopped)
Bawang putih - 1@2 biji (minced)
Stok ayam - 2 cawan (air rebusan ayam)
Isi ayam - 1 cawan (option)
Keju parmesan -grated@shredded (1/2 cup)
Garam
Lada hitam/lada putih (tumbuk)
Daun sup dan daun bawang -(hiris halus)

Cara:

1. Panaskan olive oil@butter dalam periuk
2. Tumis bawang putih dan bawang dalam 5 minit
3. Masukkan kubis bunga, isi ayam (option) dan stok ayam
4. Masak sampai lembut
5. Sejukkan kemudian blend halus
6. Masuk balik dalam periuk n masak semula
7. Masukkan keju parmesan
8. Perasakan dengan garam, lada putih dan lada hitam
9. Makan panas2 ngan taburan daun sup/ bawang, lada potong pon leh

# isi ayam nak cincang pon leh atau blend sekali pon leh
# resepi yg sama leh ganti Couliflower ngan brokoli..so soup nampak hijau
# 12g -15 g should be in the form of foundation vegetable.. Baki 5g lg dari yang hidden kat makanan yang kita ambik...so pepandai ler bajet makanan yang lain ok.. (Consume 20g of net carb a day for phase 1@induction)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails